IBM anuleaza programele de recunoastere faciala

IBM anuleaza programele de recunoastere faciala

Sursa foto theverge.com

Arvind Krishna, CEO, a anuntat ca IBM va opri vanzarea serviciilor de recunoastrere faciala, in contextul miscarii Black Lives Matter, si a invitat la un dialog deschis despre aceste tehnologii. Conform spuselor sale, IBM se opune si nu sustine nici o tehnoloigie, incluzand recunoasterea faciala, care ar putea fi folosita pentru supravegherea maselor, profiala rasiala sau violarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Tehnologiile de recunoastere faciala s-au imbunatatit rapid in ultimul decenii gratie algoritmilor din ce in ce mai performanti si inteligentei artificiale. Totusi aceasta tehnologie ramane departe de a fi perfecta, ea depinzand de o gama larga de variabile precum varsta, sexul sau rasa subiectului.

Inteligenta artificiala, spune Arvind Krishna, este o unealta foarte puternica, ce poate ajuta la mentinerea ordinii dar Arvind Krishna; dar companiile care furnizeaza servicii bazate oe IA au responsabilitatea de a se asigura ca aceasta a fost testata pentru biasuri iar aceste teste au fost raportate si verificate.

Pentru moment IBM nu va mai dezvolta, crea, nu se va mai implica in cercetarea sau vanzarea de produse si servicii de recunoastere faciala, de orice fel si sub orice forma. Tehnologia IBM de recunoastere vizuala va fi limitata doar la detectarea de obiecte (precum cea pentru masinile inteligente) si nu pentru recunoastere faciala sau identificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *