Un pas important pentru salvarea pangolinului

Un pas important pentru salvarea pangolinului

Sursa foto wildlifejustice.org

Pangolinii sunt animale insectivore acoperite de solzi, de dimensiunea unei pisici, care traiesc in Adia si Africa. Din cele 8 specii de pangolin 3 sunt pe cale de disparitie, celelalte 5 specii fiind considerate vulnerabile.

In China carnea de pangolin este foarte apreciata iar solzii sunt folositi in medicina traditionala, din aceste motive pangolinul este unul din animalele cele mai afectate de braconaj.

De curand insa China a facut un pas important pentru protejarea speciei, retragand solzii de pangolin de pe lista ingredientelor aprobate pentru a fi folosite in medicina traditionala. Se crede ca aceasta masura va reduce semnificatif braconajul si vanzarea ilegala, pangolinul fiind unul din cele mai “traficate” animale pe piata neagra.

In continuarea acestei prime masuri China a declarat ca va trece pangolinul pe lista animalelor protejate, la cel mai inalt grad de protectie, alaturi de panda si de tigri.

Ramane de vazut daca aceste masuri nu au fost luate mult prea tarziu, pentru ca populatia de pangolin din China a scazut deja cu 90% fata de anii 1960, dupa cum precizeaza International Union for the Conservation of Nature

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *