Machine Learning

Machine Learning

Pentru a defini conceptul de machine learning trebuie sa definim mai intai conceptul de algoritm. Un algoritm este o secventa de instructiuni folosite pentru a rezolva o problema. Algoritmii sunt progrtamati pentru a instrui computerele sa rezolve o sarcina noua, sunt intr-un fel, caramizile lumii digitale de asrazu. Algoritmii computerizati organizeaza cantitati enorme de date pe baza unor instructiuni sau reguli, transformandu-le in informatii utilizabile, in servicii.

cand vorbim de machine learning vorbim de un tip special de algoritmi, si anume algoritmi de invatare, asa numitii “learning algorithms”. In machine learning nu programatorii creaza instructiunile si regulile ci acesti algoritmi de invatare. In loc de a programa fiecare pas al computerului abordarea in machine learning este de a oferi computerului instructiuni care-i permit acestuia sa invete din datele colectate.

Implicatiile sunt enorme, computerele devin capabile sa realizeze sarcini noi si complicate, fara a fi programate in mod specific pentru ele. Aplicatiile se extind in multe domenii, de exemplu recunoasterea limbajului, recunoasterea faciala sau transformarea limbajului scris in limbaj vorbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *